Skaņas Dienas 2023. Skaņas un teksta mijiedarbe.

Skaņas Dienas 2023

Skaņas dienas 2023 norisināsies no 27. maija līdz 4. jūnijam Liepājas Universitātē, Liepājā. 

Festivāls tiecas vairot izpausmes brīvību skaņas mākslas, mediju mākslas, literatūras un elektroniskās eksperimentālās mūzikas laukā. Šogad festivālā dažādās formās tiks pētīta un atklāta skaņas un teksta mijieradarbe. Festivāla ietvaros norisināsies radošās darbnīcas, izstāde un plaša performanču programma.

Darbnīcu vadītāji: Olivia Jack (US/DE), Antye Greie-Ripatti (AGF) (FI), Friedemann Dupelius (DE), Artūrs Punte, Maksims Šenteļevs, Platons Buravickis, Reinis Semēvics, Tobias Hartmann (DE).

Darbnīcās dalībnieki apgūs dažādas tehnikas darbā ar analogiem un digitāliem skaņas instrumentiem, apgūs skaņas improvizācijas tehnikas, veidos tekstā un kontekstā bāzētus skaņas darbus, atklās skaņas materialitāti, apgūstot sintēzes tehnikas un būvējot savu skaņu, izmantos dzīvā laika koda programmatūru, lai ar valodas palīdzību radītu vizuālas projekcijas koncertvietai, kā arī veidotu jaunas radošas saites un savienojumus un tīklotu ar radošo kopienu. 

Skaņas Dienas norisināsies Kuršu ielā 20 – Liepājas Universitātes telpās un Pegaza pagalmā.

Programma:

Sestdiena, 27.05. 19:00
Izstādes atklāšana. Mākslinieku Sarunas un performance. 

Svētdiena, 28.05. 12:00-16:00 
Ģimenes diena. Izstāde, atvērtās radošās darbnīcas un demonstrācijas.

Pirmdiena, 29.05. 19:00 
Iepazīšanās ar radošo darbnīcu vadītājiem.

Otrdiena, 30.05. – Sestdiena, 03.06.
Radošo darbnīcu norise.

Piektdiena, 02.06.
Visas dienas garumā norisināsies dzejas lasījumi, radošās teksta darbnīcas, performances.

Sestdiena, 03.06. 17:00 
Festivāla noslēguma diena. 
Performanču programma un darbnīcu rezultātu prezentācijas.

Festivālu organizē biedrība ASTE. Art, Science, Technology, Education un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) un rakstniecības studiju programma sadarbībā ar radošo telpu “Pegaza Pagalms”.
Skaņas Dienas norisinās pateicoties Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde” un Valsts Kultūrkapitālfonda finansiālajam atbalstam.